Ansioluettelo

Mikko Petäjämäki

Mikko Petäjämäki

Työura

Ohjelmistokehittäjä, Combitech Oy 01.2023 ->
Luokanopettaja, Ylöjärvi 08.2009 - 01.2023

Koulutus

Filosofian maisteri (2023)
Kasvatustieteen maisteri (2009)
Sivuaineita opintojen varrelta

Harrastukset

Vuosittain pääkisakseni on muodostunut Offroad Finnmark, joka on Pohjois-Norjassa ajettava erämaa-ajo. Ensimmäisen kerran osallistuin tapahtumaan vuonna 2012 ja sen jälkeen olen vuosittain pyrkinyt tapahtumaan osallistumaan. Toisinaan kisamatka on ollut 300 kilometriä, mutta enimmäkseen olen osallistunut 700 kilometrin kisaan. Kotimaan tapahtumista olen etenkin aiempina vuosina osallistunut Suomen suurimpaan kisaan, TahkoMtb:hen.

Olen kirjoittanut harrastusaiheiseen blogiini kisaraportteja näiltä taipaleilta. Voit halutessasi lukea raportteja klikkaamalla linkkiä ko. vuoden kohdalta.

Edustan kisoissa Tamperelaista pyöräilyseura Kaupin Kanuunoita. Oma mielenkiinto liittyy ultramatkojen maastopyöräilyyn ja haluan jakaa tätä iloista sanomaa myös muille asiasta kiinnostuneille. Niinpä vuosittain olen järjestänyt Tampereen seudulla extremehenkistä ajoa. Tämä perinne on saanut alkunsa vuonna 2015, jolloin ensimmäinen opastettu pitkän matkan ajo järjestettiin. Matkan pituus on alusta alkaen ollut noin 300 kilometrin luokkaa ja maastoajon ollessa paikoin varsin teknistä, kuluu tähän urakkaan aikaa keskimäärin yksi vuorokausi. Kahtena ensimmäisenä vuotena tapahtuma tunnettiin nimellä Extreme-Tour de Tampere (eTdT) ja se järjestettiin varsinaisen Tour de Tampereen yhteydessä. Myöhemmin ajankohta päätapahtumalle siirtyi syksyyn, mikä oli extreme-ajoa ajatellen huono. Yleensä muutamaa viikkoa ennen ajan kohtaa on oma pääkisa, jossa pisimmillään on kulunut aikaa 88 tuntia. Muutaman viikon palautuminen pitkästä kisasta ei onnistu uutta ultra-ajoa silmälläpitäen. Niinpä extreme-ajon ajankohta on vakiintunut toukokuun puoliväliin. Vuodesta 2018 alkaen tuo tapahtuma on tullut tunnetuksi nimellä Pinehill-Extreme. Ajajia alkuvuosina oli tusinan verran. Sittemmin määrä on hieman kasvanut. Kotisivuilta extreme.pinehillsports.fi pääset katsomaan tapahtumaraportteja ja esimerkiksi tapahtumakuvia ja videoita.

Keski-ikään saavuttaessa harrastukset ovat painottuneet kestävyyspuolelle. Iltarasteilla, poluilla ja maantiellä juoksen sekä jonkin verran ajan maantiepyörällä. Lumisina talvina hiihdän ja lumettomina talvina ajan maantiepyörällä autotallissa. Näihin liittyen olen pyrkinyt osallistumaan vuosittain Pirkan tapahtumiin (hiihto, pyöräily ja hölkkä), Jukolan viestiin ja välillä jopa kuntojuoksutapahtumiin. Harrastuksiin kuuluu omien lajien ohella myös ohjaajana toimiminen Ylöjärven Ryhdin hiihtokoulussa.